Uitvoering energiebezuinigingsplan kerkgebouw

Dinsdagmorgen 24 oktober zijn de elektrische warmtepompen door de firma Kooiker uit Staphorst op de installatieruimte achter het dak van de kerk geplaatst. Inmiddels wordt de verdere installatie door de monteurs van Kooiker uitgevoerd en zal naar verwachting op vrijdag 3 november zijn afgerond. Zie onderstaande foto’s.

Deze warmtepompen zullen grotendeels de verwarming van het kerkgebouw gaan verzorgen. De bestaande gaswarmtepomp is voortaan ter ondersteuning van de verwarming van het gebouw en zal vrijwel alleen ingeschakeld worden bij een lage buitentemperatuur. De zalen zullen door de week alleen verwarmd worden door de elektrische warmtepompen.

De elektrische warmtepompen zijn het eerste deel van de uitrol van het energiebezuinigingsplan. Medio februari/maart volgend jaar worden er 60 extra zonnepanelen geplaatst op het platte dak tussen de vergaderzalen en de kerkzaal en op het dak vanaf de hoofdingang van de kerk tot aan de zij-ingang naast de klokkenstoel. Voor de plaatsing van de zonnepanelen wordt het onderliggende dak voorzien van nieuwe isolatie en dakbedekking.


Deze week

December 2023

zondag 3 december

10:00 – 11:30
ds. W. Silfhout - Reguliere dienst
19:00 – 20:30
ds. W. Silfhout - Reguliere dienst