Onderhoudswerk in de kerkzaal

Er is deze week hard gewerkt in de kerkzaal. Daarvoor heeft de hele week een hoogwerker in de kerk gestaan die overdag en ‘s avonds in gebruik was.

Schilderen dakkapellen

Door schilderbedrijf Van Winkelen zijn de dakkapellen afgeschilderd. Dat hoorde nog bij de dakrenovatie.
Gemeentelid Gert van Winkelen heeft vier dagen op grote hoogte het schilderwerk verricht. Een hele prestatie!

Zonwering

Donderdag is de zonwering in de dakkapellen gemonteerd door firma Jan van der Wilt een oud-leerling van de Jan de Bakkerschool. Hij staat vaak met een advertentie in de Saambinder.

De lamellen van de zonwering zijn elektrisch op afstand open en dicht te doen en ze kunnen zelfs in het midden van de dakkapellen tot één pakket worden samengevoegd. De overlast door de zon tijdens de kerkdiensten is hiermee opgelost.

Verlichting

De verlichtingsarmaturen aan de spanten zijn vervangen door nieuwe armaturen met LED-verlichting. Deze onderhoudsklus is door twee vakmensen uit onze gemeente Andre Thierry en Jurien Plattel in vier avonden uitgevoerd. Een knap stukje vakwerk op grote hoogte!

Marius Smits heeft het advies en de inkoop van de lampen verzorgd.

De coördinatie van het geheel was in handen van onze koster. Andre was vanaf maandagmorgen 7 uur tot vrijdagavond bij de uitvoering van de werkzaamheden aanwezig. Vooral het verplaatsen van de hoogwerker en de kerkbanken vroeg de nodige aandacht. Het kwam onder zijn leiding allemaal voor elkaar.

De kerkzaal staat weer klaar voor de diensten van komende zondag en dat dankzij de inzet van vakmensen uit onze gemeente. Het was mooi om hen vanuit verschillende vakgebieden bezig te zien. Vakmanschap is echt meesterschap!

Deze week

April 2024

zondag 21 april

10:00 – 11:30
ds. W. Harinck - Heilig Avondmaal
18:30 – 20:00
ds. W. Harinck - Reguliere dienst